Lite resultat & annat smått och gått

Sedan sist så har detta hänt i resulat väg:

Utställning i Sundsvall
Maalarigårdens Rogz Af Mikkel "Timba" Unghunds klass: Excellent
Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel "Mikkie" Unghunds klass: Verry Good
Maalarigårdens Aqua Af Mikkel "Akai" Unghunds klass: Excellent
Maalarigårdens Espree Af Mikkel "Hollie" Unghunds klass: Sufficient

Vi fick låna med Timba till utställningen då familjen Blad inte hade möjlighet att vara med, Timba var jätte duktig i ringen trots att han inte känner mig så himmla bra sedan tidigare, så att debutera officiellt i utställnings ringen med ett Excellent var bra jobbat.  Mikkie är en hane som är grov i benstommen och dommaren tyckte att han var "för" grov för hennes smak, så därför var det "bara" ett VG denna dagen. Akai har ju varit lite svammlig i ringen på de senaste utställningarna (inte velat vara inne i ringen) men nu har hon löpt andrs gången och blivit en säker dam som gillar att visa upp sig, så det är ju jätte skönt att det bara var en trots ålders grej.  Hollie som precis skulle till att börja löpa tyckte att det var äckligt att springa på det hala golvet, och mattorna (som var rosa) föll henne inte heller i smaken, dommaren var väldigt sympatisk och såg att hon inte gillade miljön alls. Hon gav Hollie & matte gott om tid, hanteringen gick bra, och hon fick en bedöming och hoppades att hon kunnat hjälpa till för framtida utställningar.

Vi ställde även "valparna" tillsammans med Puma, och kritiken var väl inte den bästa men det hade vi inte räknat med heller då jag vet att dessa individer inte är särsklit lika varandra, så när dommaren frågade ", -Hur många olika kombinationer är dem ifrån"så hade jag önskat att jag kunnat sagt 3 ;). Men jag sa som dte var att alla var från samma kombination och kritiken blev:
1 Kombination, 18 månader gamla valpar i mycket olika ytvecklings stadier, en del med päls, endel utan. Korrekta proportioner, något knappa till för kraftiga benstommar. Trevliga huvuden. Mammas huvuden och proportioner. 

 

Sedan har vi lite viltspårs resultat:

Maalarigårdens Mr Groom Af Mikkel "Theo" 1:a pris i öppenklass
Maalarigårdens Hunter Af Mikkel "Nemo" Godkänd anlags test samt ett 2:a pris i Öppenklass
Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel "Mikkie" Godkänd anlagstest
Garttis till er alla, och nu hoppas vi att ni hinner med något prov till innan vintern når även den södra delen av sverige.

Lydnad:
Puzzel Lydnadsklass 1 Gällivare:
1:a pris 163 poäng
Platsliggning: 10
Tandvisning:10
Linförighet:8,5
Läggande:0
Inkallande:8
Ställande:9,5
Apportering:9
Hopp över hinder:9,5
Helhetsintryck:8,5
Kännslan var jätte bra Puzzel var väldigt fokuserad och jag bara lagomt nervös, tyvärr så 0:ade vi läggandet, men poängen räckte ju ändå till ett 1:a pris så vi var väldigt nöjda

Puzzel Lydnadsklass 1 Överklix:
Denna dagen blev det ett 2:a pris på 154,5 poäng
Platsliggning: 10
Tandvisning:10
Linförighet:8
Läggande:0
Inkallande:9,5
Ställande:9
Apportering:0
Hopp över hinder:10
Helhetsintryck:7
Kännslan var inte bra idag, redan på plats liggningen var han lit ofokuserad och det var på håret att han inte klev upp för att fullfölja sitt friande med en bernersennen tik som låg en bit bort, men som tur var så låg han kvar. Vi 0:ade både läggandet och apporteringen, ser man till poängen så var det ju inte så tokigt, men som sagt så var inte kännslan så bra och jag hade svart att få med Puzzel mellan momenten.

Puzzel Lydnadsklass 1 Kiruna:
2:a pris 140 poäng
Platsliggning: 9
Tandvisning: 10
Linförighet: 7
Läggande: 0
Inkallande: 9
Ställande: 5
Apportering: 6
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 7
Bättre änn så här är vi inte i ösregn, inser dessa gånger att man tränar alldeles för lite lydnad i dåligt väder.


Puma lydnadsklass 2 Kiruna
Gick in på platsliggningen med "prinsessan", hon la sig ner och låg hela tiden men hon var inte så övertygad om att det var kul att bli blöt både ovanifrån och under ifrån. Jag gick in på fria följet men bröt efter ca 3 meter då Puma tckte att det inte alls var särskilt kul. Hon trodde säkert att jag skulle gå in och lägga henne på platsliggning igen. Som sagt så bröt vi och inser att regn är inte vårat väder, men med humöret i behåll så tränar vi vidare!

Maalarigårdens Rose Line Af Mikkel "Zelda" Lydnads klass1 Kiruna
Debut i lydnaden slutade med 96 poäng, det såg inte alls så illa ut som Annelie kanske tycte. Det var en glad Zelda som gjorde lite som hon själv ville, men dom kommer igen och startar säker på fler tävlingar till våren.

Maalarigårdens Aqua Af Mikkel "Akai" Lydnadsklass 1 Skellefteå
3:e pris med 130poäng, det är Viktor som tävlar med Akai och jag tycker att han har en bra inställning, "-bara det går bättre änn det gjorde förra gången, så är jag nöjd". Det är bara att träna vidare så blir det bättre och bättre.

Hund utställning  Spaniel & Retriver klubben i Boden
Maalarigårdens Aqua Af Mikkel " Akai" Unghundsklass: Excellent
Maalarigårdens Trixie Af Mikkel " Trixie" Unghundsklass: Verry Good

Hoppas att jag inte glömt någons resultat nu, i så fall får ni gärna på minna mig så uppdaterar jag direkt.

Puma & Puzzel sköter sig åxå super bra på alla kurser som jag haft i höst, det är verkligen en riktig kick för mig åxå att se alla ekipagen jobba så bra tillsammans. Och givetvis blir det lite press även på mig och hundarna att måsta prestera/visa upp olika övningar och färdiga moment för alla kursare och deras hundar. Vi tränar vidare för att starta på årets sista tävlingar för våran del, där fokuset kommer att ligga på att har rätt kännsla även ute på tävlingsplanen.  

Till sist så får jag bara hppas på att Pumas ögonlysning till veckan är utan anmärkning, eftersom tanken är att hon ska paras vid årsskiftet. Hanen är bestämmd men jag väntar med att lägga ut info om de planerade valparna tills jag vet resultatet på ögonlysningen. Så ni som är nyfikna får vara det en stund til, men går allt som det ska så blir det en  andra valpkull på Maalarigårdens kennel nu till våren 2012.