Lite resultat och höstens första Lydnadstävling

Det var ett bra tag sedan vi bloggade, ni som undrar var vi håller hus så är det Face Book som tagit överhand lite ;)!
 
Valparna från senaste kullen är alla utflugna och har det bra i sina nya hem :). Några av dem har hunnit vara på en del valputställningar med lite blandade resultat, både valpar och deras ägare verkar i alla fall ha tyckt att det har varit kul i alla fall.
Så en liten vädjan till er valpköpare när ni varit på tävlingar /utställningar skicka gärna resultatet, kritiken och en bild på er till mig eller Anneli Nordvall (som har Zelda i kull1), så att vi kan uppdatera det på hemsidan.
 
Fredag 14/9 var vi till gällivare för att inleda hösten med med lydnadstävlig. Göllivare bjöd på trevliga människor men dock regnväder.
Jag startade Puzzel i 2och Anneli startade Zelda i klass 1 och Puma i klass 2.
Kännslan innan vi gick in på plan var väl så där... blött i gräset, kommer hundarna att ligga på platsliggningen??
 
Jag och Puzzel laddade lagomt och gjorde entre på plan, han känndes helt ok och var fokuserad. Han låg väldigt fokuserad stora delar av platsliggningen lite vred och vände han på huvudet för att nosa i kring sig, men det räckte hela vägen så det blev full pott :)!
När vi gick in för att börja köra fria följet var han väldigt med och fortfarande väldigt fokuserad vilket var bra.
Så här blev i alla fall poängen:
Platsliggning: 10
Frittfölj: 7,5 (Han tappade fokus då han började nosa)
Läggande: 0 ( Han satte sig istället,,,??)
Inkallande: 10  
Sändande med ställande: 10 ( Här var jag helt säker på att det bllev en 0:a eftersom Puzzel stod med en tass utanför och började röra på sig ut från rutan just innan TL sa momentet slut, men det är dommaren som dömmer ;)!)
Apportering: 0 (Helt mitt fel, jag peppade Puzzel för mycket och gjorde ett kast som verkligen inbjöd honom till att tjuvstarta. Det bra i det hela var att 1 ingen fick apporten i huvudet, 2 Puzzel hade då inga tveksamheter i att plocka upp apporten vilket vi slitit med ;) )
Fritt hopp över hinder: 7,5 (Puzzel var het och slog i hindret på utvägen, samt hoppade tillbaka samtidigt som TL började andas in för att säga kommendera, så här var det väldigt snälla 7,5 poäng :)!)
Fjärrdirrigering: 5,5 ( istället fö 4 komandon till skiftena använde jag kanske typ 10, 4 för varje sitt upp. Puzzel fstnade i en kissfläck att nosa på just innan fjärren och hade n tankarna någon annan stans.)
Helhetsintryck: 6 Dommarens ord: Ja det är ju väldigt bra kontakt, men då han börjar nosa så brister samarbetet och hunden blir något olydig. Dommaren gillade inte att det tog så lång tid för mig att få bort Puzzel ifrån fläcken han nosade på, men vi var nöjda i alla fall :)!
Summan av poängen blev: 144,5 poäng 2:a pris och 6:e placering.
 
Pumas poäng blev:
Platsliggning: 10
Frittfölj: 8,5 (possitionen var lite svajig) 
Läggande: 0 (hon stod istället, gräset var ju blött...)
Inkallande: 8,5 (slarvig avslutning) 
Sändande med ställande: 0 ( Hon sprang rakt in i rutan men stannade inte på Annelis "stanna" utan började nosa runt istället, det var lite synd)
Apportering: 7,5 Extrakommando, tempoväxling ( Anneli fick säga apport 2 ggr, då Puma tittade åt ett annat håll vid första kommandot, och sedan som hon oftast gör travar in med apporten)  
Fritt hopp över hinder: 6 2kommandon, islag, slarvig avslutning.
Fjärrdirrigering: 10 (Klock ren :)!!!)
Helhetsintryck: 7 Dommarens ord: Bra samarbete mellan hund och förare., även mellan momenten. men det är lite smärre brister i lydnaden. ( Så i detta fall så skötte sig Anneli väldigt bra man jag har tränat hunden för dåligt ;)!!
Summan av poängen blev: 136,5poäng 3:e pris och en 8:e placering.
Nu hoppas jag bara att Anneli fick med detta på film så vi kan se och begrunda vad vi behöver träna mer på!