Ny Champion

Sedan sist så har det hänt en del grejjer!

Maalarigårdens kenne har fått sin första Champion, det är Akai (Maalarigårdens Aqua Af Mikkel) som fått  3 1:a priser i öppenklass vilspår torsdag den 25/8 och därmed har hon blivit Svensk Viltspårs Champion =SE VCH, Stort GRATTIS till Malin & Akai!





Så nu mer heter Akai:  SE VCH Maalarigårdens Aqua Af Mikkel !

Hollie har varit inlagd på öjebyns djursjukhus pga diarre, ev kan det ha varit någon magsjuka kanske?
Men nu är hon hemma och mår bra igen.


3/9 Har Maalarigårdens Rose Line Af Mikkel klarat och fått godkänt i anlagsklassen i viltspår, stort GRATTIS till Zelda & Annelie, som hädan efter har lovat att ta väl hand om de fina rosetterna!!!


För övrigt så tränar jag och Puma & Puzzel lite  av varje. Lydnaden fungerar för tillfället jätte bra, har hittat lite nya knep och mantrat är just nu: "Var inte rädd för att göra fel ", "Våga tänka nytt, principer kan vara begränsande"  "Kvallitet är viktigt", detta efter att ha läst atrikeln 10 goda råd från en världsmästare i Canis nr 4/2011.

Har fått upp hundarna i en helt annan nivå och dom har en motivation som räcker till. Jag har börjat använda mig av leksaker / bollar och kamplek mer i träningen, så nu är vi riktigt laddade :)! 

I förra veckan var jag till Kiruna för att träna jakt, Puma var helt övertaggad och jag hade fokus på allt som INTE fick hända och resultatet var en galen Pumi som mer eller mindre hade sönder 3 vilt för mig. Vilket humör jag var på ska vi inte ens tala om....!!! Så om någon har förslag på hur man på ett possitivt sätt kan få en matte att behärska sig även när träningen går åt pipsvängen, och hur man kan lägga upp träningen för en hund som gillar vilt lite för mycket, så tar jag tacksamt emot svar.

Efter den tragiska jakt träningen åkte jag till Brukshundsklubben I Kiruna för att få träna med störning, men tyvärr så var jag rätt ensam där mesta delen av tiden, så vad som är skillnaden mellan att träna ensam hemma eller att träna ensam på BHK i Kiruna, det är frågan??? Det blev i alla fall lite miljö omväxling och hundarna fungerade super bra!!! Och för den delen så gillar jag ju att köra bil så änn en gång det var värt 40mil i bil!