Lydnadsträning

Igår körde jag igenom lydnads 1:an med Puzzel här hemma på gården, han var så peppad och det var riktigt kul.
Janne hjälpte till att filma så jag ska se om jag kan få upp filmerna på Vimeo kontot som jag fixat.

Idag var vi till badhusparken och tränade eller det gick mer till så att jag störde de som tränade Rally lydnad, för att jag skulle få störningsträning med hundarna.

Puzzel fick träna på att ha fokus trots att människor rör på sig framför bakom och vid sidan om honom, det fungerade åxå helt ok, men man märker på honom att det är lite jobbigt men han gör sitt bästa för att hålla fokus.
Han fick även träna lite inkallningar, han hade bra fart och han till och med tjuvstartade på en av dem, och kom på sig själv, såg ut som han tänkte
"aj då det där var ju inte så smart, men om jag stannar och står en stund och sen kommer i full gallop så borde det kanske ge bollen..."
Vad kunde jag göra... skratta och ge han bollen förståss!

Puma är mycket "lättare" att träna ju mer det är som stör, så hon fick köra lite fotgående med inslag av freestyle, det var mycket uppskattat av henne och hon skärpte verkligen till sig, för det kunde ju komma slalom eller att gå i en 8 när som helst i fotgåendet.

Innan vi slutade fick Puma köra ett par skick på rutan, och DET FUNGERADE :)!!! Vi har inte tränat rutan på säkert 3 månader och hon gick som en klocka, bra gallop fint stå och jag behövde inte ens rikta henne!!! Det känndes riktigt bra!

I morgon jobbar jag halv dag sedan åker jag till Kiruna för att träna jakt med Margareta & Pia, ser verkligen fram emot det :)!
Och sedan om det hinns med så åker jag till brukshundsklubben och tränar lite lydnad :) och hoppas på att Cari är kvar där så jag får se lite träning, och låta mig bli inspirerad...

Cert nr:2 & Syskon bild

Idag har Maalarigårdens Wubba Af Mikkel "Ilo" tagit sitt 2:a Cert på utställning i Tromsö, Stort Grattis till både Ilo & Tove !


Nu får han vänta tills han fyller 2 år och sedan ta hem det 3:e Certet i Norge, så kanske vi får se honom i de svenska utställningringarna sen :)!!!

Fick även en syskon bild som är tagen i helgen på Maalarigårdens Rose Line Af Mikkel "Zelda" & Maalarigårdens Wubba Af Mikkel "Ilo"


Kolla även in i Tollargalleriet http://minvilda.se/tollare/index.html där Frida (www.minvilda.se) fotat Maalarigårdens hundarna som var med under specialen.

Ny titel till Puzzlan

SE VCH SE U (U)CH NO UCH Fagerlands Röda Puzzel De Amorex


Det tredje 1:a priset och därmed nya titeln SE VCH , vi har med andra ord rott viltspårs Championatet i hamn :)!!!

Jag och Anna for tidigt iväg i morse och var nog båda lite nervösa, men våra hundar fixade spårandet i alla fall!
Grattis till Anna & boss som åxå blev viltspårschampion idag! Nu byter vi gren och antar oss nya moment att lära oss ;)!!!





2:a fågeln & nya stövlar!

Jannes tid med hundarna är äntligen här! Fågeljaktspremiären har startat i torsdags och första fågeln som föll för Bamse var en ung tjäderhöna, och fågel nummer 2 kom idag en gmmeltupp. Även Nätti (tik valp från Bamses första kull) har det skjutits första fågeln för, grattis till matte, husse & hund.  

Janne, tjädertuppen & Bamse!

För min del ha dagen bestått av viltspår / perssonspår, lade 2 halvlånga (ca 300 m) vilt spår till Puzzel, det första var han lite vimsig i men klarade, och det andra var super bra, som jag sagt tidigare så är hans spårande ömsom vin ömsom vatten, men han är ju glad hela tiden och det är det som räknas :)! 
Puma fick gå ett pinnspår som var ca 300 m med 6 apporter i och 2 lkesaker, hon har på senaste tiden varit lite het i spåret vilket har gjort att hon lätt missar någon pinne men idag gick hon väldigt bra. Alla apporter markerade och plockade hon upp helt spontant och självklart så lämnar hon dem åt mig i handen :)!

Gjorde även ett mycket bra köp idag, det blev ett par nya stövlar, så nu kan jag vstas i skog & mark utan att behöva bli blöt / få ont i fötterna. Visst är dem snygga eller vad tycker ni???

Hundträning x 2 gillas skarpt!!!

Håller på att komma i kapp allt som halkat efter på jobbet pga semestrar det känns bra.
Har fått in ett hållbarare "konst skinn" som ska hålla bättre till mina hundhalsband, så nu är första testet gjort och jag hoppas verkligen att detta ska hålla vad levberantören lova.
 
Sidan /bloggen för halsbanden och selarna börjar att ta form, det är inte riktigt klart allt ännu men den är i alla fall på god väg. Men här är en bild på ett i alla fall.


Det blev ett pass hundträning hemma hos Petra med bernrarna, Både Puma & Puzzel fick sig lite jakt träning.
Jag jobbar på att få till Linje tag, idag koncentrerade vi oss på att få till kommandot UT. Det resulterade i både tjuvstarter och springa ut halvvägs och inte komma ihåg vad man nu gjorde för någonting.

Puzzel tyckte att det var lite jobbigt att försöka fokusera på träningen undertiden grabbarna (Albin & Anton) spelade brännboll vid sidan om, så han gjorde någon liten avstickare och lånade deras bollar åxå :)!!!

Puma var väldigt målinriktad och startade snabbt och bra på kommandot, men tyckte att det var lite knepigt att skålen byttes ut emot en dummy, så hon stod på håll frågandes "-ville du att jag ska komma med den här?".

Vi fick till flera bra repetitioner med båda hundarna på sa 25 meters håll, så nu har vi startat med den här delen i jakt träningen.

Åkte lite senare in till Pajala och tänkte bara svänga förbi hundlokalen lite snabbt, men eftersom jag hade hundarna med och godis kvar så blev det ett till pass med träning.

Tränade Stå, Ligg & Sitt, tre kommandon som jag har helt vriden inställning till vilket ger bekymmer i min träning.
Min åsikt är att: "Sannolikheten är 33,3% att hundengör rätt beteende vid rätt kommando"!
Detta måste jag jobba på, Hundarna håller nog egenteligen 80% rätt beteende vid kommandot, så det håller!
Men jag vill ju att det ska vara med 99,9% säkerhet som de utför rätt beteende vid rätt kommando.

Så för min egen skull så byggde jag upp en liten bana som bestod av ligg under gång, sitt kvar, hopp över hinder, stå och hopp igenom en ring. Tränade delarna för sig och satte sedan i hop detta till en baklängeskedja med kommandon.
På denna övning så höll Puzzel 98%rätt  eftersom att han fuskade med slutet (att hoppa igenom ringen) då jag hade skålen som belöning. Puma höll nog 80% rätt pga att jag tvekade jätte mycket vid kommandot på ligg, så där fick vi flera stå istället, men till slut fick jag henne att faktiskt invänta vad det var jag sa och inte bara chansa på att "- det är säkert det här jag ska göra"!

Så vi fick oss en rejäl genomkörning av träning så nu är alla trötta och nöjda!


Första blogg inlägget

Eftersom att min gammla blogg bara helt plötsligt gav upp och inte ville var med längre så har jag nu fått hjälp med att fixa en ny blogg.
Här kommer ni kunna läsa om vad som händer och sker i vår vardag gällande hundar träning, tävling & Jakt.

Här kommer i alla fall en bild på några slitna tollare efter en hel helg i Sälen på Tollarspecialen

Från Vänster: Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel "Mikkie",Fagerlands Röda Puma Maalarigårdens Trixie Af Mikkel "Trixie", Maalarigårdens Kong Af Mikkel "Rusty", Maalarigårdens Aqua Af Mikkel "Akai", Maalarigårdens Mr Groom Af Mikkel "Theo".

Och så samma gäng sittandes


Från Vänster: Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel "Mikkie",Fagerlands Röda Puma Maalarigårdens Trixie Af Mikkel "Trixie", Maalarigårdens Kong Af Mikkel "Rusty", Maalarigårdens Aqua Af Mikkel "Akai", Maalarigårdens Mr Groom Af Mikkel "Theo".



Maalarigårdens Hunter Af Mikkel "Nemo"




Snygg puzzel poserar framför kamerorna i Sälen Tollarspecialen 2011

Bara ett testinlägg