Nu är det mindre änn halva tiden kvar....

Dagarna springer iväg, kylan har tagit vid och träninssuget har legat vilande de senaste dagarna. Har dessutom varit förkyld själv så fokus har lagts på att kunna jobba trots det. 

Hundarna då,,, ja dom gillar faktiskt läget med att vara ute korta stunder för att sedna komma in och kura ihop sig i nåt litet hörn. Det är klart att Puma & Bamse njuter kansek mer av att ta det lungt änn de yngre grabbarna. Det är tur att man har en sambo som har tagit med hundarna på promenader, även om det inte blir så långt då tilloch med finnarna börjar lyfta på tassarna. I skrivande stund är det -33 grader, myggfritt är det i alla fall :)!!!

I lördags var det hundutställning i pajala i ridhuset. Av 32 anmälda hundar så trotsade 25 st kylan (-38) och dök upp, dommare var Kurt Nilsson. Anna, Elina & Lovisa (www.wanhatalosvovvar.com ) var med och hjälpte till med att sälja fika & fota, jag var där och sålde lite hundgrejjer. Av våra hundar ställdes Ukko & Rojjo ut. Några av Bamses avkommor ställdes åxå ut med lite blandade resultat. 

Rojjo var först ut: 
Skarjaks Guld-Klas till Maalari: Juniorklass
Kritik: För åldern utmärkt huvud och uttryck, Bra hals. Tillfredsställande proportioner. Bra bröstparti goda vinklar ben och tassar. rör sig instabillt fram tillfredställande bak.  Resultat: Excellent 
Detta var Rojjos och fodervärden Tobias debut i vänstervarvet, dom gjorde ett snyggt jobb och Rojjo tyckte att det var kul att få vara i centrum.
 
Rojjo står och tittar på publiken

Trött på att stå hela tiden...

Rojjo...


Sedan var det "våran" Ukko´s tur, (det är bara Jannes hund om det går dåligt ;) ). 
Spetsbackens Ukko: Jaktklass
kritik: Stor hane med välskuret huvud och utmärkt uttryck. Utmärkt hals och proportioner. Bra bröstparti, godavinklar bra ben och tassar. Goda Rörelser. Resultat: Excellent, CK, 2:a bhkl, Resrev cert.

Ukko står framför dommaren...

Husse och Ukko i ringen...

Husse och hund lyssnar till den muntliga kritiken... 
  
Ukko stod en stund placerad som 1:a i bästa hanhunds bedömningen men på grund av lite "unghunds fasoner" så tyckte dommaren att han fick flytta bak ett steg...


Överlag så var det många hundar/ägare som var där för sin första utställning, tyckte att dommaren fick fram sitt budskap bra då han noga poängterade att det behövs träning även för utställning, ex kunna springa. Så nu ligger både Rojjo och Ukko i hårdträning för vänstervarvet inför utställningen i Kalix 3 mars.   

det har nu gått 5,5 vecka av Puma´s dräktighet, det flyter på bra hon är tjock som jag vet inte vad,,,det är väl som för människor, med andra barnet syns grvid magen tidigare och allt är uttänjt så kroppen blir därefter! 
Hon följer gärna med på promenader men nu när det är så kallt har hon fått ha sitt Back On Track täcke på sig, fick igår spänna ut det runt magen så att det skulle räcka runt henne ;)!

Vi fotade henne i söndags det var bara -30 grader kallt, så att få en bild där hon hade 4 tassar i backen var lite svårt... 
Famifrån ser hon ut så här: 

sittandes...

Och ståendes:


Hon har nu måtten: Längst fram bakom frambenen: 60cm, just bakom sista revbenet 62cm längst bak framför bakbenen 54cm. så hon har ökat 2/11/8 cm jämfört med hennes normala mått.

Puma äter nu lite bättre i alla fall och jag har ökat maten till ca 4,5 dl,tränar vi blir det lit mindre förståss. Hon myser på och står gärna och bäddar lite på mattan innan hon kan lägga sig. Hon hoppar ogärna upp i sängen nu, misstänker att det är för att golvet uppe i sovrummet är så halt och hon inser att hon inte är fullt lika smidig som i vanliga fall.

Till helgen beger vi (jag Puma och Puzzel) oss till skelleftå för att träna tillsammans med Malin & Akai och Jennie, Phoenix & Disse. På hemvägen stannar jag till i Luleå för att lyssna på en föreläsning om valpning (genom uppfödarutbildningen) på Gammelstans djursjukhus.

Och så lite fler bilder på våran dräktiga hund :)

Hur många är det egenteligen hon döljer i magen denna gången??? 

Och så en bild på favvoställningen för prinsessan, så fort man börjar klia på henne lägger hon sig så här..


Det var allt från oss för denna gången, men det blir snart nya uppdateringar förståss!!! 
 

Kommentarer
Postat av: lina

Om du känner för en fika eller inte orkar köra hem så bor vi ju rätt nära djursjukhuset!:)

2012-02-06 @ 22:23:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback