Puma är DRÄKTIG!!!

I tisdags var det dags för ultraljud, så vi åkte iväg till veterinären och Janne inledde konversationen med veterinären:
Janne: -"Gör du tjejsarsnitt om det blir aktuellt?"
Vet: -"Men ska vi inte kolla först om hon är dräktig?"
Ultrajldet visade direkt små bollar som Anton kallade det, antalet är ju väldigt svårt att se på ultraljud så det får vi se när dom kommer ut. Jag visste väl med 99% säkerhet redan för 1 vecka sedan att hon måste vara dräktig eftersom att hon blivit betydligt tjockare bara på några dagar. Det första Anton sa när vi kom ut från veterinären var "- Mamma visst kan väl MIN valp få heta Blixten Mc Queen"...Vad svarar man då???
Hur som helst så är Puma hungrig!!! Hon sitter och tigger vid bordet som aldrig förr. Så nu har jag börjat att öka maten lite försiktigt och det har Puma (som inte är ett dugg kräsen i vanliga fall) verkligen tagit beslut om hur det ska serveras.
1: Jag ställer ner skålen med foder säger varsågod, då tittar hon på mig frågandes "-Är detta allt du har att erbjuda till en dräktig prinsessa???"
2: Jag lyckas falla för hundögonen lyfter upp skålen blandar i lite våt foder, ställer ner skålen och säger varsågod igen...
3: Puma börjar sakterligt att äta. De foderkulor som inte har något våtfoder på sig plockar hon ur skålen och placerar snyggt på golvet brevid.
Puzzel som vid det här laget har ätit upp sin mat för länge sedan står och undrar
"- om du ändå inte ska äta de där kulorna, så kan jag faktiskt tänka mig att gör det..."
Men som ni alla vet så är det oftast kvinnorna som har sista ordet... så Puzzel ångrar sin fråga och låter Puma bestämma ifall maten som är kvar ska ätas eller inte.
Idag såg det ut så här:
Puma plockar ut det hon anser inte ska ätas...
Puzzel kollar att Puma är på lagomt bra avstånd för att hinna fram och ta de sista kulorna i ultrarapid fart...
Jag mäter så klart Puma runt magen så att jag verkligen kan följa hennes utveckling under dräktigheten. Hennes normala mått är längst fram  bakom frambenen 58cm, just bakom sista revbenet 51cm och längst bak framför bakbenen 46 cm . Nu har hon ökat till:58cm, 59cm och 53cm. Det är nu från 5e veckan som det alltså börjar hända grjjer...
Sen blir ju inte Puma som så många andra dräktiga tikar slö och lat när dom är dräktiga...
Nej hon blir super taggad i träning och tycker att allt är kul! Hon som tycker att det är till överdrift att stanna snabbt när man tränar inkallning med stå, erbjöd frivilligt ett snyggt Hopp stå sist vi var och tränade i onsdags, det gillas :)! Anton & Albin var åxå med i hundlokalen så dom fick träna lite agillity med henne.
Övningen gick ut på att dom skulle be henne stanna innan tunneln och sedan när dom börjadea springa till andra sidan säga att puma skulle igenom. Puma tyckte att det gick alldeles för långsamt så hon hann med att springa fram och tillbaka in och ut genom tunneln ett par gånger innan Albin & Anton ens han med att ge henne några godisar på andra sidan. Hon är för söt våran Pumi!!!
Hemma har vi nu dragit ner lite på motionerandet hon får bara följa med på promenaderna, spark/skid turerna tycker jag blir för på frestande eftersom att det vissa sträckor är full gallop på Bamse, Ukko & Puzzel.
Hon bllir väldigt stött när hon inte får följa med på längre motionsrundor, men kan man inte hålla sig  ifrån att tok rusa så är det så.
Sist hon var med och åkte skidor så fick hon för sig att det visst åxå var helt ok att springa efter en stor älg som korsade vårt spår längre fram ute på myren, denna hund har så enormt mycket vilt intresse så det finns inte. Givetvis stannade hon när hon insåg att hon inte var lika smidig som älgen ute i djup snön.
Jag själv har nu påbörjat / ska gå färdigt de sista delarna på uppfödarutbildningen, eftersom att  2/3 delar av vår grupp har tikar som ska valpa inom den närmaste månaden så lades kursen upp så att vi läser 4 delar samtidigt Valpning, Beteende, Hundmat, och Juridik. Men vi kommer att plocka de delar som är mest aktuella just under denna period för oss. Jag har egenteligen bara kvar att gå beteende delen och hundmat, men det blir jätte nyttigt att få med sig repetition och nya tankar och funderingar kring valpning och juridiken åxå. Så det blir att köra till Överkalix en hel del nu under våren, men det är ju bara 12 mil enkel väg... lite trist när man kör själv men det får gå.
För er som undrar så beräknas alltså valparna anlända till världen i början på mars, så det är knappt halva tiden kvar nu. Mer om vad som händer hos oss kommer du att hitta här i bloggen, och sedan är ju Face Book en bra informations källa åxå.

Kommentarer
Postat av: Jennie, Phoenix och Dice

Härligt med lite ny läsning! GullePuma <3

2012-02-02 @ 07:25:11
URL: http://www.tollarna.weebly.com
Postat av: Malin Gustafsson

Härliga Puma. Jag tycker som Anton att hans valp ska hitta Blixten Mc Queen. Stå på dig Anton att du ska ha en valp

2012-02-02 @ 16:35:39
Postat av: Maja

Och om inte Antons får heta det så kan vår tik ha namnet, Queen, det låter tjejigt ;)

2012-02-05 @ 19:34:55
URL: http://majasvedmark.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback