3:e viltspårs championen

Har glömt bort att skriva i bloggen om att Mikkie (Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel) åxå har blivit Viltspårschamion.
Ni som följer oss på Facebook vet det redan, men ni som är med i gruppen "Våga vägra Face Book" måste ju åxå få veta nyheterna :)!
Stort Grattis till Ingrid som hållt i linan och till Mikkie som gjort ett bra jobb!!! Här kommer en bild på Mikkie med rosetten: SE VCH Maalarigårdens Mikkie Af Mikkel - "Mikkie"


Skid säsongen är här så vi har börjat att öva (eller matte övar, för dra det kan hundarna sen innan åxå), Bamse och Ukko är ena hejare på att dra. 
  
Ukko till vänster & Bamse till höger :)!

Puma & Puzzel håller sig där emot på behörigt avstånd ;)! Puma hittar man alltid exakt bakom skidorna, där kan hon beräkna eventuella vurpor (läs: trilla i snö pga dålig koll på skidorna) och då hinner hon med god marginal flytta på sig. Puzzel tycker att Bamse har lite väl mycket att säga till om så när det blir lite smalare spår så håller han låg profil dvs sig sist i ledet. Är det bredare väg passerar han gärna på yttersidan om Ukko och fungerar som "hare" åt vårt fina ekipage ;)!!! 

På hemvägen var det visst något väldigt intressant som lockade hundarna att plumsa ut i djupsnön, det är inte lätt att ta sig fram kan man konstatera. Här är det Puma som försöker ta sig tillbaka till vägen.  

Tyvärr är det väldigt dålig bildkvallite eftersom att det han bli lite mörkt och bilderna är tagna med mobilen. Nästa gång tar jag nog med mig min andra kamera men då måste jag bli lite stadigare på skidorna så att jag inte landar på den när vi susar fram i vårt vinterlandskap ;)!!! 


För övrigt flyter livet på som det ska, Puma är ur sitt löp nu äntligen och Puzzel har insett att det inte kommer att uppstå någon kärlek mellan honom och hans syster!!!  Bamse som är rutinerad har så klart fattat att det inte är någon ide längre, men Ukko är fortfarande väldigt intresserad och tycker att det är kul med tjejer.En nosning är värt ganska mycket i hans värld och då kan man ta lite grinighet ;).

Det har nu gått 1 vecka sedan första parningen mellan Puma & Phoenix, tecken på om hon är dräktig "ska inte synas" enligt böckerna för änn då 3-4 veckor gått. Men det är svårt att inte titta lite extra på hur hon är och gör! 
Så vi hoppas, håller alla tummar, tår & tassar och fortsätter vår väntan...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback