... och kärlek uppstod...

Att vänta på att en tik ska börja löpa kan göra en både nervös och mycket förväntans full. För vår del höll vi tummarna för att Puma inte skulle börja löpa för tidigt...

Hon skötte sin del av avtalet och började sitt löp i mitten på december, så vi planerade in att åka ner till övik för att träffa den tilltänkte kavaljern Phoenix. Det visade sig att Puma tyckte att vi åkte "för tidigt"och var inte alls så "slampig" som vi alla vet att hon är. Så vi bestämmde oss för att fara till skellefteå och vänta nån dag och sedan återkomma.

Vi inkvarterade oss hos Malin & Håkan och Akai (Maalarigårdens Aqua Af Mikkel), vi passade på att träna lite.  En fågel tinades upp och så var träningen igång :)!
Lite bilder kommer här:





Så var det äntligen dags att bege sig till Övik igen för att se om Puma hade ändrat sin inställning till det här med hund killar... Och det kan man väl lugnt säga att hon hade gjort, nu kände vi igen henne ;)!

Eftersom att Phoenix är riktig gentleman så fick Puma övertala honom om att hon visst åxå var en snäll tik nu och lova dyrt och heligt om att inte vara sur. Efter en stunds lek tillsammans tyckte Phoneix att det var var helt ok och föll för hennes charm!


Det blev en bra parning och en hängning på dryga 20 min, två nöjda hundar och mattar begav sig för att tillbringa fredags kvällen med god mat och vila. Puma & Phoenix kröp under kvällen upp i soffan så vi var ju bara tvungna att fota dem :) 
 

På lördagen for vi ut och gick med hundarna och passade på att fota hundarna innan dem han med nåt annat...




Sedan blev det ytterligare en parning med en hängning på 18 min 
(varning för känsliga läsare, osencurerad bild)



Phoenix matte Jennie hade med sig kameran och vissa kan ju konsten med att se bra ut på bild som exempelvis:


Och vissa kan konsten med att se besvärad ut på bild:


Nyårsaftons kvällen firades med god mat och en massa hundprat samt lite hund träning. Ok jag erkänner Jennie lagade mat och jag tränade hund, för hade vi gjort tvärt om så hade det inte blivit så bra ;)!!! Puma som tyckte att grabbarna Phoenix och Dice (Phoenix "lillebror") var lite tråkiga, (Dice instängd för att  inte få vara med tjejer, och Phoenix trött efter fjärr träning) tog saken i egna händer. Nämde jag att hon är lite "slampig"... Katten Mio som snällt skulle passera i hallen blev nu antastad av Puma som skrapade i hop honom och började jucka på honom.... man får ju alltså skämmas ögonen ur sig ibland *suck*!!!

Innan hemfärden på söndag morgonen så bestämmde vi oss för att släppa hundarna i skogen, vi var väl egenteligen väldigt nöjda med 2 bra parningar. Men hundarna var inte nöjda med det, så efter ett par minuter tillsammans så stt dem ihop ytterligare en gång med en hängning på 25min.


Så nu återstår bara att vänta och se vad detta äventyr kommer att resultera i, går allt enligt planerna så beräknas det komma valpar mellan SEU(u)CH NOUCH SE VCH LP1Fagerlands Röda Puma & SE VCH LPI LPII Bluenosers Pacific Phoenix i början på mars :)!!!


Kommentarer
Postat av: Jennie, Phoenix och Dice

Hejsan!



Bra skrivet, känner helt klart igen mig:) Phoenix saknar Puma, vill inte äta och sitter mest i soffan och kikar ut...



Ps: Mio är en tjej :)

2012-01-03 @ 00:23:08
URL: http://www.tollarna.weebly.com
Postat av: Helena

Stackars Phoenix... Puma hade nog säkert gärna stannat ett par dagar till ;)! Jag kom ju i alla fall i håg "hennes" namn...

2012-01-03 @ 00:38:07
URL: http://www.maalarigardens.se
Postat av: Martha & Idefix, Nike

Vilka fina bilder på nya kärleksparet! :) Och att de skulle bli många valpar är de nog ingen som tvivlar på!;)

2012-01-03 @ 08:20:57
URL: http://fagerlandsroda.se
Postat av: Anneli

Trevligt att höra att det är fler än mina hundar som försöker sätta på katter ;)

2012-01-09 @ 15:36:25
URL: http://www.tibbetollare.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback